­

Werk&Scheiding

 

Werk&Scheiding is een landelijke organisatie en gespecialiseerd op het gebied van verzuimpreventie en re-integratie voor werknemers in (echt)scheiding. We begeleiden jou als professional effectief om langdurig verzuim te voorkomen, ook in deze tijd van de Corona-crisis.


Voorafgaand aan de scheiding

In de periode voorafgaand aan de scheiding is vaak al veel gebeurd. De ruzies, de momenten om er toch samen uit te komen, de stroeve communicatie, onbegrip, angst voor de toekomst. Allemaal onderwerpen die impact hebben in de aanloop naar de scheiding en direct gevolgen hebben op jouw productiviteit. Is het besluit eenmaal genomen, dan begint het pas echt. 

 

Scheiden en de realiteit

Er komt een moment dat je de scheiding start. Je moet na gaan denken en actie ondernemen over heel veel aspecten. De toekomstverwachtingen komen in een ander daglicht te staan. Het is vaak veel tegelijkertijd en je moet nadenken over korte en lange termijn verwachtingen. Wat gebeurt er met de woning, hoe ziet het financiële plaatje eruit, hoe verdelen we de boedel, welke afspraken maak je over het ouderschap. Hoewel de meeste stellen er zonder veel strijd uit proberen te komen, valt dat in praktijk toch vaak vies tegen. 

 

Scheiden en stress

Terwijl je je hoofd er op je werk bij probeert te houden, dwalen je gedachten toch regelmatig weg. Een optelsom van bovenstaande factoren zorgt ervoor dat je minder productief wordt. De (langdurige) stress, die een scheiding met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je steeds minder in staat bent om je werk goed te plannen en uit te voeren. Het werk stapelt zich langzaam op, collega's begint het ook op te vallen dat je minder scherp bent. Je voelt dat je vastloopt. Het is tijd om in gesprek te gaan met je leidinggevende of HR adviseur. 

 

Scheiden is toch privé

Een scheiding wordt door veel mensen gezien als een privé aangelegenheid, waar je werk niet onder mag lijden. Helaas werkt het vaak niet zo. Het is daarom van groot belang dat je snel het gesprek aangaat met je leidinggevende. Samen met je leidinggevende kun je kijken hoe je kunt voorkomen dat je (langdurig) verzuimt. Dat zou namelijk niet goed zijn voor jou, als werknemer, maar het is ook niet goed voor de afdeling/organisatie waar je werkt. Een traject met een Werk & Scheidingscoach helpt daarbij!

 

Werk&Scheiding, het programma

Het coachingsprogramma van Werk&Scheiding helpt jou stapsgewijs je scheiding een plek te geven en om grip (terug) te krijgen. 

Je krijgt  een werkboek met praktische oefeningen waar je samen, met mij, aan de slag gaat. De coachsessies en opdrachten helpen je om je vitaler en fitter te gaan voelen. Je leert doelen te stellen en om te zetten naar actie. Want, als je weet hoe het moet, dan is het simpel.


Omdat je weet waar je aan moet werken en wat je moet doen, blijft er genoeg energie en ruimte over om goed te functioneren op je werk. Dat is fijn voor jou, voor je collega's en voor je werkgever.

 

Werk&Scheiding, het traject

Allereerst plannen we een (online) kennismaking om te kijken of wij een klik hebben. Bij een wederzijdse klik, volgt er een goedkeuring van je leidinggevende of HR adviseur. Daarna plannen wij de sessies in.

  • 8 sessies van elk 90 minuten. 
  • een tussenevaluatie 
  • een eindevaluatie

 

Het streven is om de 8 sessies in een periode van 6 à 7 weken te plannen. Natuurlijk blijft een traject maatwerk en zullen we kijken wat er nodig is.

 

Kosten van een Werk&Scheidingstraject

Werk&Scheiding werkt in opdracht van jouw werkgever. Dat betekent dat de kosten over het algemeen in het geheel door de organisatie worden betaald.

Neem hier contact op voor een vrijblijvende kennismaking of als je informatie voor jouw leidinggevende/HR-adviseur wilt ontvangen.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Werk&Scheiding programma? Bel gerust! Ik ben op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 18.00 uur en tussen 20.00 en 21.00 uur. Je kunt mij bereiken op telefoonnummer 06 39 55 04 29. Stel je je vragen liever via de mail? Dat kan natuurlijk ook, stuur dan een bericht naar  jessica@voorgescheidenouders.nl