­

Weerbaarheidstraining / Vriendenprogramma

 

Als kinderen niet goed woorden kunnen geven aan hun gevoel, dan laten ze dat zien in gedrag. Boos, angst, verdriet of stil.  Een weerbaarheidstraining helpt kinderen om de emotionele veerkracht te versterken. Emotionele veerkracht gaat over het vermogen van een kind om te kunnen gaan met tegenslag.

Het vriendenprogramma: Ik sta steving (van 5-7 jaar) en Vrienden voor het leven (8-11 jaar) is zo’n weerbaarheidsprogramma. Kinderen gaan werken aan het onder woorden brengen van wat ze voelen. Wat betekent het als je boos, bang of verdrietig bent. Waar voel je dat in je lijf? Wat gebeurt er dan met je en wat kun JIJ doen om te gaan met je boosheid, angst of verdriet.

 

Leren door te ervaren

Spelenderwijs en door middel van verhalen krijgen kinderen meer zicht en grip op hun emoties. Er zal dus veel gebruik worden gemaakt spel, beweging en creativiteit. 
 

Naast de wekelijkse bijeenkomsten zal er ook thuis geoefend worden aan de hand van handleiding die speciaal geschreven is voor ouders. Je kunt hierbij denken aan samen een tekening maken/inkleuren en bespreken wat er op de tekening gebeurt. Je ontvangt als ouder wekelijks de handleiding. Het voordeel is dat je als ouder de emoties van je kind leert (h)erkennen en weet hoe je hem of haar hiermee kan helpen. 

 

Vriendenprogramma

Bij deze training wordt gebruik gemaakt van de methodiek van het vriendenprogramma. Een programma afkomstig uit Australië, dat erkend is door de World Health organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief  bewezen preventief programma.

 

Praktische informatie:

  • de groep bestaat uit maximaal 6 kinderen
  • de training duurt 60 minuten
  • de training bestaat uit 8 bijeenkomsten
  • de bijeenkomsten vinden iedere week plaats
  • de bijeenkomsten worden gegeven in Haarlem
  • de kosten bedragen € 250 euro, exclusief materiaal (werkmap a €15,-)
  • na iedere bijeenkomst krijgen de ouders informatie mee naar huis om verder te kunnen oefenen. Deze training vraagt om een actieve bijdrage van de ouders
  • de training is een groepstraining, maar kan ook individueel gevolgd worden. Neem hiervoor contact op

 

Aanmelden:

Zie jij je kind graag stevig in zijn/haar schoenen staan, neem dan is vrijblijvend contact op. We plannen een kennismakingsgesprek in waarin we onder andere bespreken wat jij graag zou zien dat je kind leert tijdens de training. Het inplannen van een afspraak kan via jessica@voorgescheidenouders.nl of telefonisch via 06 39 55 04 29

­