Over mij

 

Mijn naam is Jessica de Ridder, geboren in 1978 in het dorpje Nibbixwoud. Ik heb het daar tot mijn 20ste prima naar mijn zin gehad. Na een aantal jaren in Enkhuizen en Hoorn te hebben gewoond, ben ik in 2011 gaan samenwonen in Haarlem. Inmiddels wonen wij met onze dochter (2014) in Bloemendaal. Samen met de kinderen van mijn partner vormen we een gezellige samensmelting van families. 

 

6 redenen om voor mij te kiezen:

 

1. Intuïtief en doordacht

Ik kom snel tot de kern. Ik stel vragen die een vriend of vriendin, of je leidinggevende niet zo snel zal stellen. Ik daag je ook uit om je antwoorden op een laag dieper te zoeken, dan je gewend bent. Dat is niet altijd leuk en soms gewoonweg pijnlijk. Door een combinatie van intuïtie en het gebruik van interventies werken we toe naar het gewenste resultaat. Het resultaat geeft de mogelijkheid om aan het eind van de training te zeggen: ik ben blijven staan en ik ben gegroeid.
 

2. Veel persoonlijke aandacht

Als je bij mij een training gaat volgen, dan kun je er vanuit gaan dat je veel krijgt. Ik maak graag tijd voor je. Ik plan afspraken liever te ruim in dan te krap. Het afbreken of afraffelen van gesprekken zijn bij mij niet aan de orde. Ook tussen de gemaakte afspraken mag je contact opnemen, ook dan maak ik tijd voor je. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren in je dagelijkse leven, dat aandacht nodig heeft.

 

3. Maatwerk: omdat jij de ander niet bent

Ik stem de training af op jouw persoonlijke aandachtspunten. Hoewel de 4 hoofdthema’s leidend zijn, kan het best voorkomen dat het ene onderwerp meer aandacht verdient dan de ander. Ik heb toegang tot verschillende coachtechnieken, speciaal gericht op scheiden. Zoals New Beginnings programma, Werk&Scheiding, Stiefcirkel, Cross the line. Omdat ik je niet wil binden aan één programma, bied ik je een op maat programma aan. The best of both worlds.

 

4. Werken met wat er in huis is

Jij hebt als ouder al het gereedschap al in huis. Daar ben ik van overtuigd. Dat is ook het uitgangspunt van mijn training. Doordat een scheiding letterlijk en figuurlijk je wereld op z’n kop zet, ligt je gereedschapskoffer ook over de hoop. Je gebruikt een nijptang terwijl je een hamer nodig hebt. Het ontbreekt om op het juiste moment, op een effectieve manier jezelf maar ook je kinderen te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan compenseren van verdriet door te gaan snoepen/drinken, jezelf wegcijferen om de lieve vrede te bewaren, genoegen nemen met minder, aandacht vragen verwarren met irritant gedrag. Als alles weer op z’n plek ligt, kun jij met vertrouwen en met meer energie de toekomst in. 

 

5. Gericht op theorie en zelf ervaren

Voordat we aan de slag gaan, vertel ik ook over het waarom. Dat geeft de kaders waarbinnen wij werken. Tijdens de training gaan we oefenen, want thuis ga je het (gelijk) in de praktijk brengen. In de training nemen we verschillende rollen aan, zodat jij ervaart hoe de ander zich zou kunnen voelen. Dat maakt het thuis makkelijk om wat je geleerd hebt in praktijk te brengen. Tijdens de volgende training bespreken we hoe het is gegaan, wat ging er goed en wat heeft er nog aandacht nodig. Er is voldoende aandacht voor de lastige en moeilijk onderwerpen in jouw gezinssituatie.

 

6. Expert door kennis en ervaring

Scheidingen lopen als een rode draad door mijn leven. Het heeft gezorgd voor veel tranen en een hoop wijsheid. Op mijn negende scheidden mijn ouders, ik heb diverse samengestelde gezinnen gezien. Ik ben zelf getrouwd geweest en gescheiden. En nu heb ik een relatie met een man met kinderen. Terugkijkend had ik graag gehad dat de dingen anders waren gegaan. Dat het mij was gegund om een gezonde relatie op te bouwen met mijn beide ouders en in het verlengde met hun huidige partners.

 

Achteraf is het makkelijk gepraat. Gedane zaken nemen geen keer, maar ik kan wel werken aan meer aandacht voor kinderen na scheiding. Daarom ben ik mij gaan omscholen zodat ik ouders kan laten zien dat zij het verschil kunnen maken in hoe hun kinderen terugkijken op de scheiding.

 

Ik blijf mij ook ontwikkelen en scholen, omdat ik het leuk vind en belangrijk. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, net als iedereen.

 

Verder handig om te weten over mij:

  • Ik vind het belangrijk dat wij met elkaar kunnen lachen. Lachen betekent voor mij licht en leven.

  • Als ik het antwoord niet weet op je vraag, dan kom ik er op terug. Er zit meer dan genoeg kennis en kunde in mij en in mijn netwerk.

  • Ik houd van lange wandelingen, alleen of samen. Het zou dus ook zomaar kunnen dat we een stuk gaan wandelen.

  • Ik drink graag thee of zwarte koffie.

  • Ik houd niet van chocolade.

  • Ik ben dol op lezen en puzzelen (10 voor taal).

 

Laten we elkaar ontmoeten

Lieve groet, Jessica