Over mij

 

Toen mijn ouders uit elkaar gingen, was ik gebroken. ‘Wij gaan scheiden’, drie woorden die van grote invloed waren op de rest van mijn leven. Wij zouden nooit meer één gezin vormen. Tot op de dag van vandaag is dat voelbaar.

 

Door de kennismaking met het New Beginnings Programma, tijdens mijn opleiding tot Gezinscoach, realiseerde ik mij dat dit precies is wat mijn ouders zoveel jaar geleden zo hard hadden kunnen gebruiken. Mijn moeder die altijd streefde naar het beste voor ons, wist soms ook niet meer hoe ze alle ballen in de lucht moest houden. Mijn lieve, sterke moeder had het zoveel makkelijker kunnen hebben met de juiste handvatten. Want soms is alleen liefde niet genoeg.

 

Toen ik aan mensen vertelde over het New Beginnings programma, kreeg ik van zovelen terug dat ze zich herkenden in mijn verhaal. Soms vertelden ze hun ervaring als gescheiden ouders en soms als kinderen van gescheiden ouders. De gemeenschappelijke deler was dat zowel ouders als kinderen het zo graag anders gezien hadden. Zoveel makkelijker.

 

Mijn eigen scheiding en de scheiding van mijn ouders maken mij geen deskundige. Maar ik kan mij door deze ervaring wel verplaatsen in de impact van een scheiding en de emoties die een scheiding met zich meebrengt. Met mijn praktijk ‘Voor gescheiden ouders’ richt ik me op die moeders en vaders die er willen zijn voor hun kinderen, op het moment dat zij het zelf zwaar hebben. Ik laat je graag zien dat dat mogelijk is. En dat gun ik elke gescheiden ouder en hun kinderen.

Voor- en achternaam  
E-mail  
Telefoonnummer  
Bericht  

Ik ontmoet je graag, Jessica de Ridder

gallery/jessica klein