Echtscheiding, een verlieservaring voor een kind

 

Als kinderen niet goed woorden kunnen geven aan hun gevoel, dan laten ze dat zien in gedrag. Boos, angst, verdriet of ze worden juist heel stil. Een weerbaarheidstraining helpt kinderen om de emotionele veerkracht te versterken. Emotionele veerkracht gaat over het vermogen om te kunnen omgaan met tegenslag, zoals bijvoorbeeld de echtscheiding.

 

Kinderen gaan werken aan het onder woorden brengen van wat ze voelen. Wat betekent het als je boos, bang of verdrietig bent. Waar voel je dat in je lijf? Wat gebeurt er dan met je en hoe kun JIJ omgaan met je boosheid, angst of verdriet. Wat zou jij graag aan je ouders willen vragen of tegen ze willen zeggen? Wie kunnen jou helpen als je je verdrietig of angstig voelt? Hoe ga je om met alle veranderingen?

 

Leren door te ervaren

Spelenderwijs en door middel van verhalen krijgen kinderen meer zicht en grip op hun emoties. Er zal dus veel gebruik worden gemaakt spel, beweging en creativiteit. 
 

Naast de wekelijkse bijeenkomsten zal er ook thuis geoefend worden aan de hand van handleiding die speciaal geschreven is voor ouders. Je kunt hierbij denken aan samen een tekening maken/inkleuren en bespreken wat er op de tekening gebeurt. Je ontvangt als ouder wekelijks de handleiding. Het voordeel is dat je als ouder de emoties van je kind leert (h)erkennen en weet hoe je hem of haar hiermee kan helpen.

 

Praktische informatie:

  • de groep bestaat uit maximaal 6 kinderen
  • de training duurt 75 minuten
  • de training bestaat uit 8 bijeenkomsten
  • de bijeenkomsten vinden iedere week plaats
  • de bijeenkomsten worden gegeven in Haarlem
  • de kosten bedragen 250 euro, incl. materiaal
  • eenmaal een online ouderbijeenkomst

 

Thuis oefenen

Na iedere bijeenkomst krijgen de ouders informatie mee naar huis om verder te kunnen oefenen. Deze training vraagt om een actieve bijdrage van de ouders.

De training is een groepstraining, maar kan ook individueel gevolgd worden. Neem hiervoor contact op.

 

Aanmelden:

Zie jij je kind graag stevig in zijn/haar schoenen staan, neem dan vrijblijvend contact op. We plannen een kennismakingsgesprek in waarin we onder andere bespreken wat jij graag zou zien dat je kind leert tijdens de training. Het inplannen van een afspraak kan via jessica@voorgescheidenouders.nl of telefonisch via 06 39 55 04 29 (app, sms of bel).