In mijn praktijk kom ik regelmatig ouders tegen die tijdens het scheidingsproces aangeven dat zij het lastig vinden om het ouderschapsplan in te vullen.
Het is verre van makkelijk om in een emotioneel lastige periode belangrijke beslissingen te nemen. Waarbij er ook van je wordt verwacht dat je dit doet in het belang van je kind(eren).
Om je te helpen beter voorbereid te zijn op dit gesprek bij de advocaat of mediator, gebruik ik de Succestrap naar goed ouderschap. Wat gaan we doen?
Samen doorlopen wij alle onderwerpen die voorbijkomen in het ouderschapsplan. Sommige onderwerpen vragen iets meer tijd en overdenkingen dan andere. Je kunt zonder schroom al je gedachten, vragen en emoties op tafel gooien.
Op deze manier ben jij voorbereid om het gesprek over het ouderschapsplan aan te gaan. Jij weet immers wat je graag zou willen en waarom deze keuze het belang van het kind dient.
3 x 60 minuten:
Kosten: 75 euro
Wil jij samen met (ex-)partner komen praten over jullie ouderschapsplan? Dat kan natuurlijk ook:
Dan zijn de kosten: 125 euro
Aanmelden kan door een mail te sturen naar jessica@voorgescheidenouders.nl of neem telefonisch contact op via
06 39 55 04 29 (app, sms of bel)
"Je wist toch waar je aan begon". Ik denk dat deze zin het meest tegen mij is gezegd, als ik wel eens vertelde dat ik het behoorlijk lastig vind om in een samengesteld gezin te leven.
Als ik 12 jaar geleden wist, wat ik nu allemaal weet dan had ik veel dingen heel anders aangepakt. Als je begin 30 bent, zelf geen kinderen hebt, verliefd bent, dan heb je geen idee wat je nog allemaal te wachten staat. En ook al ben je in de 40, heb je zelf kinderen en denk je het allemaal wel te weten, te hebben meegemaakt en gezien te hebben. Je komt voor de nodige uitdagingen te staan.
Het kan best lastig zijn om in woorden uit te drukken waar de pijnpunten liggen in de relatie met je stiefkind(eren), de andere ouder van de stiefkind(eren), de huidige partner van jouw ex-partner. Geloof mij, ook hierin ben je echt niet de enige. Veel samengestelde gezinnen breken weer op, binnen 6 jaar. Dat betekent voor jou en de kinderen dat ze nog een keer te maken hebben met een verliessituatie. Je droom die nogmaals uiteen spat, gewoonweg, omdat je elkaar niet begrijpt.
Omdat beelden vaak meer dan zeggen dan 1000 woorden organiseer ik 1x per maand op vrijdagochtend een workshop: VISUALISEER JE SAMENGESTELDE GEZIN
Je bent van harte uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Tussen het plakken en knippen door zullen er als vanzelf gesprekken ontstaan met elkaar. Laat je creativiteit stromen en ontdek waar voor jou de pijnpunten zitten en welke stappen jij te nemen hebt.
25 juni 9.30 - 11.30 uur
20 augustus 9.30 - 11.30 uur
20 euro
Aanmelden kan door een mail te sturen naar jessica@voorgescheidenouders.nl of neem contact op via
06 39 55 04 29 (app, sms of bel)
Als kinderen niet goed woorden kunnen geven aan hun gevoel, dan laten ze dat zien in gedrag. Boos, angst, verdriet of ze worden juist heel stil. Een weerbaarheidstraining helpt kinderen om de emotionele veerkracht te versterken. Emotionele veerkracht gaat over het vermogen om te kunnen omgaan met tegenslag, zoals bijvoorbeeld de echtscheiding.
Kinderen gaan werken aan het onder woorden brengen van wat ze voelen. Wat betekent het als je boos, bang of verdrietig bent. Waar voel je dat in je lijf? Wat gebeurt er dan met je en hoe kun JIJ omgaan met je boosheid, angst of verdriet. Wat zou jij graag aan je ouders willen vragen of tegen ze willen zeggen? Wie kunnen jou helpen als je je verdrietig of angstig voelt? Hoe ga je om met alle veranderingen?
Spelenderwijs en door middel van verhalen krijgen kinderen meer zicht en grip op hun emoties. Er zal dus veel gebruik worden gemaakt spel, beweging en creativiteit.
Naast de wekelijkse bijeenkomsten zal er ook thuis geoefend worden aan de hand van handleiding die speciaal geschreven is voor ouders. Je kunt hierbij denken aan samen een tekening maken/inkleuren en bespreken wat er op de tekening gebeurt. Je ontvangt als ouder wekelijks de handleiding. Het voordeel is dat je als ouder de emoties van je kind leert (h)erkennen en weet hoe je hem of haar hiermee kan helpen.
Na iedere bijeenkomst krijgen de ouders informatie mee naar huis om verder te kunnen oefenen. Deze training vraagt om een actieve bijdrage van de ouders.
De training is een groepstraining, maar kan ook individueel gevolgd worden. Neem hiervoor contact op.
Zie jij je kind graag stevig in zijn/haar schoenen staan, neem dan vrijblijvend contact op. We plannen een kennismakingsgesprek in waarin we onder andere bespreken wat jij graag zou zien dat je kind leert tijdens de training. Het inplannen van een afspraak kan via jessica@voorgescheidenouders.nl of telefonisch via 06 39 55 04 29 (app, sms of bel).