Van samen een gezin, naar alleen een gezin

 

Een bekend oud Afrikaans gezegde luid: “It takes a village to raise a child”. Vrij vertaald betekent het dat een dorp of een gemeenschap gezamenlijk zorgdraagt voor een veilige en gezonde omgeving, waar een kind kan leren en kan opgroeien.

Voor kinderen betekent het dat ze niet alleen afhankelijk zijn van de opvoeding en de kennis en kunde van hun ouders, maar dat ook grootouders, ooms, tantes, de buurvrouw, etc een rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Vertrouwen speelt daarbij een belangrijke rol.

 

Ze lacht, maar ze huilt

In onze huidige maatschappij is het soms bijna ondenkbaar geworden om hulp te vragen. We hebben van onze ouders en de mensen om ons heen geleerd om zelfstandig te zijn en sterk te blijven. We zouden misschien wel om hulp willen vragen, maar willen niet gezien worden als zwak of zielig.
Als je iets heftigs meemaakt, zoals een scheiding, is het dus soms lastig uit te spreken dat je dit eigenlijk gewoon heel lastig vindt. Dat je verdrietig bent om wat je verloren hebt, dat je moe bent van het regelen, dat je moeite hebt om de relatie met de andere ouder in stand te houden, dat het je eigenlijk niet goed lukt om je gezin draaiende te houden en dat je er eigenlijk ontzettend van baalt dat jij je kinderen minder ziet. Je houdt je masker naar de buitenwereld op. Aan de buitenkant lach je, maar van binnen huil je.


 

Je staat niet alleen

Herkenbaar? Geloof mij, je bent niet de enige! Dus…..Zit jij ook wel eens op de bank en denk je dit moet toch anders kunnen? Zou jij ook wat praktische tips willen om je kinderen op te vangen na de scheiding? Ben jij op zoek naar rust en balans in je gezin? Heb jij het idee dat er veel meer in het hoofd van je kinderen omgaat, dan ze vertellen om jou te sparen? Weet jij ook wel dat je geen ruzie moet maken met hun andere ouder, als de kinderen in de buurt zijn, maar weet je niet hoe je uit de strijd moet blijven? Vind je het lastig om je kinderen structuur en houvast mee te geven?

 

Dan is het tijd voor een nieuw begin met je kind(eren)!

 

Meer weten? 

Wil je meer weten over waarom, hoe en wanneer je kunt starten? Neem dan contact op met Jessica de Ridder. Dat kan via telefoonnummer: 06 39550429 of kijk op de webpagina voor meer informatie

 

 

Blogs