Is een scheiding alleen een privéaangelegenheid?

 

Laatst sprak ik weer een aantal leidinggevenden over de rol die hun bedrijf vervult bij een scheiding van één van hun medewerkers. De verschillen zijn groot, waarbij er toch vaak nog gezegd wordt dat een scheiding een privé aangelegenheid is. Een bedrijf ondersteunt vaak minder dan bij andere life-events als ziekte en overlijden.

 

Tegelijk zie ik in onze maatschappij een enorm snelle verschuiving. Door Corona heeft het thuiswerken een enorme vlucht genomen, waarbij de verwachting is dat dit in ieder geval gedeeltelijk zo blijft. Dat betekent een veel sterkere vermenging van zakelijk en privé, in allerlei aspecten.

 

Scheiden anno 2020

Als je vorig jaar in scheiding lag, kon je in ieder geval gedurende je werkdag daar even afstand van nemen en je richten op je werk. Een andere omgeving, andere mensen, even je gedachten op iets anders richten. 

Maar als je nu in scheiding ligt is de druk nog veel hoger. Je kan er eigenlijk geen afstand van nemen, terwijl je aan je keukentafel of op je zolderkamer werkt. Ieder moment van de dag is die sfeer in je huis aanwezig, de spanning die het met zich meebrengt, de dingen die je nog moet doen of besluiten, de boosheid of het verdriet.

 

Thuiswerken leidt tot een verdere vermenging van zakelijk en privé, wat ook betekent dat de rol die de werkgever pakt in zo’n situatie zou kunnen veranderen. Een scheiding is al een heftig proces en het thuiswerken maakt het nog lastiger behapbaar. De werkgever heeft er natuurlijk belang bij dat de werknemer zo goed mogelijk het scheidingsproces doormaakt, zodat de medewerker goed kan blijven functioneren.

 

Wat kun je doen als werkgever?

Zorg dat de medewerker gezien wordt, en aandacht krijgt voor zijn scheiding. Dat kan je voor een deel zelf doen, maar vaak is het verstandig om hulp in te schakelen van een professional. Een medewerker vindt het vaak veiliger om dit soort zaken te delen met een professional, en die professional weet goed hoe hij de werknemer kan ondersteunen in dit proces.

 

Meer informatie

Wil jij weten wat ik voor je kan betekenen als Werk&Scheidingscoach? Of wil je weten hoe jij in gesprek kan gaan met je medewerkers? Geef mij gerust een belletje, op telefoonnummer 06 39 55 04 29

 

Blogs