"Je bent niet de eerste, je bent niet de laatste, je bent niet ernstig ziek. Ik verwacht je elke morgen op kantoor en anders kom ik je halen" Dat waren zo'n beetje de eerste woorden die mijn manager tegen mij zei toen ik hem vertelde dat ik ging scheiden.

Had hij gelijk? Ja, ik was niet de eerste, ik ben niet de laatste geweest. En lichamelijk ziek was ik ook niet. Toch galmden zijn woorden nog lang na.

 

Was het mijn schuld dat deze relatie het niet heeft gehaald? Ja, dat denk ik zeker.

Raakte de scheiding mij? Enorm. Werd mijn functioneren beïnvloed? 100%...  De reactie van mijn manager nam niet weg dat ik:

  • Intens verdrietig was
  • Niet op adem kon komen
  • Stress voelde door het niet kunnen vinden van een nieuwe woning
  • Zorgen kreeg over mijn toekomst
  • Niet het gevoel mocht hebben van falen en schaamte

 

Ik weet nog wel dat ik er langzaam aan onderdoor ging. Wat uiteindelijk eindigde met een paniekaanval op de snelweg en een consult bij de bedrijfsmaatschappelijk werkster.

 

Inmiddels is dit verhaal 15 jaar oud en kijk ik er met een mildere blik op terug.

Tegelijkertijd zet deze gebeurtenis mij aan het denken. Het is de reden geweest dat ik de opleiding tot Werk&Scheidingscoach bij @Werk en Scheiding ben gaan volgen.

 

Want er wordt nog te vaak gedacht dat een scheiding een pure privé aangelegenheid is. Daar heeft je professionele omgeving toch niets mee te maken.

Maar is dat wel zo? Als je te maken krijgt met een scheiding, leef je soms al langere tijd in spanning. Spanning en stress hebben invloed op je concentratievermogen, op je vermogen om te plannen en te organiseren, op je incasseringsvermogen. En wat dacht je van dat kortere lontje als iemand je iets vraagt te doen…Vaardigheden die je juist in je werk nodig hebt om te blijven presteren.

 

Wil jij weten hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen tijdens of na hun scheiding, zodat ze hun werk met plezier en energie kunnen blijven doen. Neem jij goed werkgeverschap serieus? Neem dan eens contact op met mij, of met één van de andere Werk&Scheidingscoaches

 

Werk&Scheiding is een landelijke organisatie en gespecialiseerd op het gebied van verzuimpreventie en re-integratie voor werknemers in (echt)scheiding. We begeleiden jou als professional effectief om langdurig verzuim te voorkomen, ook in deze tijd van de Corona-crisis.

Blogs