Aanbod

 

­

New Beginnings programma

Wist je dat veel kinderen denken dat zij de schuld zijn van de scheiding, omdat ze bijvoorbeeld niet lief zijn geweest? Het gedrag van je kinderen kan hierdoor veranderen. Wellicht voel je jezelf ook wel eens schuldig. Je weet dat je kinderen jou nu nodig hebben, maar je hebt zoveel ballen in de lucht te houden dat je soms door de bomen het bos niet ziet. Kinderen voelen zich hierdoor niet altijd gezien en gehoord. Herken je dit en wil je hier verandering in aanbrengen, dan is het New Beginnings programma iets voor jou. Positief opvoeden start hier.

 

Werk & Scheiding

De periode van de scheiding gaat vaak gepaard met veel stress. Er moeten in een relatief korte periode veel keuzes gemaakt worden, over de woning, over de inboedel, over de financiën. Er breekt een onzekere periode aan, die ook vaak gepaard gaat met verdriet en pijn. Stress zorgt ervoor dat mensen slechter gaan slapen, meer piekeren en minder goed voor zichzelf gaan zorgen (minder gezond eten en minder sporten). Herken je deze stress en wil je voorkomen dat je werk er onder lijdt? Dan is wellicht het programma van Werk&Scheiding een uitkomst voor jou (en je werkgever).

 

­

Samengesteld gezin

Ik weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een samengesteld gezin. Maar ook hoe het is om een samengesteld gezin te vormen. Het is en blijft een uitdaging. Dat is niet erg, dat hoort erbij. Anders dan bij de zogenoemde kerngezinnen of intacte gezinnen heb je rekening te houden met meer mensen (en zij met jou!). Mensen met hun eigen meningen, eisen, wensen, normen en waarden en een eigen geschiedenis. Voel jij je vaak onbegrepen of loopt het niet soepel in het gezin, dan geeft de Stiefcirkel je inzichten waardoor je verder kan. 

 

Weerbaarheidstraining (voor kinderen)

Een scheiding heeft een behoorlijke impact op een kind. Wil jij je zoon/dochter helpen om veerkrachtiger te zijn, om te kunnen gaan met angsten, emoties te leren reguleren of gewoonweg steviger in hun schoenen te laten staan? Dan is de weerbaarheidstraining Ik sta stevig (5-7 jaar) of Vrienden voor het leven (8-11 jaar) een mooie training waar ze vaardigheden leren die ze hun verdere leven kunnen gebruiken. 

 

Eén-op-één gesprekken

Soms heb je van die momenten dat het even niet meer gaat. Hoe zeer je ook je best doet, de negatieve gedachten nemen het steeds weer over. Raak je van slag door een vervelend gesprek met je ex-partner, doen de kinderen dwars en denk je dat je alles hebt geprobeerd? Kom dan eens langs voor een één-op-één gesprek. Geen lange, dure trajecten, maar een verhelderend moment voor jezelf. Om even uit te blazen en op te laden.­